Дейв Грол: Станало е недоразумение! Не свиря в нито едно парче на Майкъл Джексън

Pinterest LinkedIn +

Фронтменът на Foo Fighters и бивш барабанист на Nirvana - Дейв Грол (Dave Grohl), разкри, че макар името му да е включено в кредитите на посмъртния албум на Майкъл Джексън - Michael, той не участва в нито едно от десетте парчета.

Съгласно описа на траклиста, Грол има принос за (I Can't Make It) Another Day, но по думите на 42-годишния музикант, барабаните, които звучат в парчето, не са записани от него:

"Станало е някакво недоразумение. Ето каква е цялата история – Лени Кравиц, с когото до преди това се бях срещал един-единствен път, ми позвъни, за да ме попита дали искам да запиша една партия на барабани. Казах му: "Разбира се", изсвирих си партията и никога повече не чух нищо за това. В описа на албума пише: "с участието на Лени Кравиц и Дейв Грол", но всъщност те не са използвали нито един от траковете, които записах. Това не е много гот".

В момента Foo Fighters са на турне в Северна Америка в подкрепа на последния си дългосвирещ запис – издаденият през април 2011 г. Wasting Light, който дебютира под No.1 и от двете страни на океана. Съвсем наскоро обаче, Дейв Грол отново седна зад барабаните, замествайки титулярния барабанист на Cage The Elephant за периода, докато се възстановява от повалилата го болест.

Той е човекът с палките и в страничния си проект с Джош Хом (Queens of the Stone Age) и Джон Пол Джоунс (Led Zeppelin) - Them Crooked Vultures, а през изминалите пет години записа гост участие в десетина проекта на други артисти, отново в качеството си на барабанист. Сред тях са песента For Us от Nightcrawler на Пийт Йорн, всички парчета от The Pick of Destiny на Tenacious D, всички парчета от Four on the Floor на Juliette and the Licks, около половината от Harmony and Dissidence на Jackson United, Run Rudolph Run от We Wish You a Metal Xmas and a Headbanging New Year на Леми Килмистър, Run with the Wolves от Invaders Must Die на The Prodigy и др.

Сподели.