Дейв Грол обезумява, пердаши и трепе останалите от Foo Fighters в Walk (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Вторият официален сингъл от седмия студиен албум на Foo Fighters, Wasting Light, ще направи своята премиера в американския рок радио ефир на 6 юни, но видеото към парчето вече е налично в официалния YouTube канал на бандата и генерира над 100 000 импресии само за един ден. За разлика от лентата към дебютния сингъл от албума - Rope, заснета на VHS, в която Дейв Грол (Dave Grohl) и компания играят самите себе си, свирейки парчето в клаустрофобичен бял куб, осветяван в различни цветове, във видеото към Walk петимата музиканти, и най-вече бившият барабанист на Nirvana, за пореден път демонстрират актьорския си талант.

Аналогията с трилъра Falling Down (Пропадане) от 1993 г. , която сценарият на шестминутния късометражен филм предизвиква, не е случайна. Дейв Грол се превъплъщава в персонажа на Майкъл Дъглас (Michael Douglas) от прочутия филм - Бил Фостър, най-обикновен човек, служител в голяма компания, който изпада в умопомрачение в резултат на всички несправедливости и нелепи препятствия, с които се сблъсква, прибирайки се към дома, и започва да ликвидира техните източници.

Всичко започва с ужасното задръстване, в което героят на Грол попада, и афекта, който предизвикват у него надписи като Beaber is my Copilot, Thank You President Bush, Coldplay и най-вече Punk is Dead. Oстаналите участници в движението (другите членове на Foo Fighters) влизат в най-различни роли и многократно стават жертва на яростта му.

Walk е последното, 11-то парче от съдържание на Wasting Light, който излезе в средата на април и дебютира под No.1 от двете страни на океана. Парчето е включено и в саундтрака на блокбъстъра Thor и звучи по време на финалните надписи на лентата.


Сподели.