"Живите мъртви" се завръщат! Ексклузивен промо кадър от втори сезон на хитовия зомби сериал Тhe Walking Dead

Pinterest LinkedIn +

Вече е факт и първият кадър от втория сезон на хитовия сериал "Живите мъртви" (The Walking Dead). Продължението се реализира и в момента, като снимките протичат недалеч от Атланта, щата Джорджия.

Сюжетът на сагата, която вече покори и българските телемани, е основан на едноименната серия комикси на Робърт Киркман и Image Comics, разказваща за опитите на група хора да се спасят след зомби апокалипсис.

Централният персонаж в историята е Рик Граймс, бивш полицай, който повежда малцината останали живи по пътя към оцеляване.

Режисьор на сериала е Франк Дарабонт (Frank Darabont), който помним от работата му над заглавия като "Изкуплението Шоушенк" (The Shawshank Redemption) и "Зеленият път" (The Green Mile), а в главната роля е Андрю Линкълн (Andrew Lincoln) oт Love Actually.

Любопитна подробност около новите серии е фактът, че сюжетът на една от тях ще бъде написан от самия Стивън Кинг (Stephen King), съвместно със сина му Джо Хил.

Премиерата на епизодите се очаква през октомври, като създателите му не крият високите си амбиции за рейтинг - все пак последната серия от първи сезон бе изгледана от 8 милиона души, рекорд за канала AMC.

Сподели.