"Deep Zone Project" представиха новата си песен "Българка"

Pinterest LinkedIn +

"Deep Zone Project" откриват музикалния сезон с обновен състав и нова песен със силно послание. В центъра на новия си проект групата поставя българката и нейната натурална красота.

"Неслучайно в текста се казва: Ако видиш някъде по света красива жена, проговори ѝ на български" - споделя Дидо, фронтменът на "Deep Zone", и добавя, че "Българка" е завършена още миналата година, но групата нарочно забавя промоцията.

"Направихме няколко песни, които да включим в селекцията си за 2019-а година, и се колебаехме с коя да стреляме в началото" - разказва китаристът на групата Дани Димитров. "Представихме тестово "Българка" на публиката по време на турнето ни в САЩ и… песента още от първо чуване предизвика такъв възторг, че без да се колебаем, я определихме за водещия ни сингъл" - допълва още той.

Музиката на "Българка" е изцяло в разпознаваемия мелодичен денс стил на "Deep Zone", а текстът е на Мариета Ангелова, която буквално го завършва за един ден и го подава на групата.

Ефектът на думите, силният момент с мотива от "Девойко мари хубава" и цялостното послание на "Българка" особено въздействат на очарователната Ева-Мария - нежната част е екипа на "Deep Zone". Тя признава, че до момента не се е вълнувала така и едва сдържа сълзите си, когато за пръв път прави вокалите.

Националната художествена галерия за пръв път затваря за ден, за да може "Deep Zone" да заснемат видеото си там. Ефектът на достолепната сграда е подсилен от специалното участие на "златната грация" Радина Филипова.

Вижте видеото към песента "Българка":

Сподели.

Относно автора

Мария Иванова е журналист с богат опит в бизнес и новинарски издания. Работила е последователно във вестник Монитор, списание b2b Magazine, Livenews.bg, Livebiz.bg и други медии. Съчетава работата в Avtora.com с позицията на главен редактор на образователния портал Uchi.bg. Пише още в Pixelmedia.bg и други издания. Обича да чете, да танцува, да спортува и да пътува.