"Deep Purple" пристигат в България - ще свирят на "Midalidare Rock In The Wine Valley 2024"

Pinterest LinkedIn +

Една от най-влиятелните групи в историята на рока идва за четвъртото издание на фестивала

Рок фестивалът "Midalidare Rock In The Wine Valley 2024" ще се проведе между 12 и 14 юли в с. Могилово, Чирпанско. Първият хедлайнер за 2024 г. са легендите от "Deep Purple", които ще свирят на 14 юли, неделя.

Няма достатъчно суперлативи, за да се оцени по достойнство приносът на "Deep Purple" към рок музиката. Не е чудно, че авторитетната британска радиостанция "Planet Rock" обяви рок бандата за "петата най-влиятелна група в историята". На Световните музикални награди през 2008 г. музикантите получиха и наградата "Легенда", а през 2016 г. бяха включени в Залата на славата на рокендрола. "Deep Purple" са продали повече от 100 милиона албума и са пълнили световни арени в продължение на десетилетия. Те наистина могат да бъдат наречени и "рок кралски особи“, а албумът им "Made In Japan" е всеобщо приет като един от най-важните и влиятелни концертни албуми на всички времена.

Известна като една от най-трудолюбивите групи в историята, "Deep Purple" продължават да издават албуми, които превземат класациите, и да правят световни турнета от създаването си през 1968 г. насам без особена почивка. През 2007 г. (почти 40 години след създаването си) групата изнася 40 концерта във Франция и продължава да прекарва голяма част от годината си на път.

От днес в продажба са и ограничен брой еднодневни билети за деня на "Deep Purple", 14 юли. Те са на цена от 120 лева. След като се изчерпят, няма да бъдат пускани повече еднодневни билети за деня.

На "Midalidare Rock In The Wine Valley" 2024 очакваме Иън Гилън, Роджър Глоувър, Иън Пейс, Дон Ейри и Саймън Макбрайд да затвърдят своя легендарен статус.

Цени на билетите:
- Тридневен билет – 180 лв.
- Еднодневен билет за 14 юли, с хедлайнер Deep Purple – 120 лв.

"Midalidare Rock In The Wine Valley" ще се проведе от 12 до 14 юли 2024 г. Билетите са в продажба в мрежaта на Eventim в цялата страна, както и в OMV, Билетен център на НДК, Технополис и Български пощи.

Деца до 12 години влизат без билет.
Пълна информация за Midalidare Rock In The Wine Valley
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.