DC Comics изпреварва Marvel на малкия екран със сериал за Supergirl

Pinterest LinkedIn +

Marvel може да се похвали със завидна поредица от кино блокбъстъри в сравнение с филмите по комиксите на DC. На малкия екран обаче шахматната дъска изглежда по друг начин.

Сценаристите Грег Берланти и Али Адлър ще работят отново заедно (двамата имат зад гърба си един не особено успешен сезон на No Ordinary Family) по нова телевизионна поредица за Supergirl.

Сериалът ще представи нова версия на героинята, като с продуцирането ще се заеме Warner Bros. TV, също както при поредиците за Arrow, Flash и Gotham.

За разлика от тях обаче, новото заглавие не намери място в програмата на телевизионния канал CW и скоро ще бъде предложенo на другите големи телевизии.


За съжаление, това почти изключва възможността за общи епизоди и сюжетни линии с Arrow и Flash, които вече са обвързани един с друг.

Според официалната версия, представена през 1959 г. в комикса Action Comics #252, Supergirl е братовчедка на Superman от планетата Криптон.

През 1984 г. създателите на Superman: The Movie правят пълнометражен филм за нея, но той не успява да постигне успеха на този за Superman.

Кара Зор-Ел, както е истинското име на супергероинята, има участие и в сериала Smallville, както и в различни анимирани поредици по комиксите на DC.

Сподели.