David Bowie в новия филм от режисьора на "Батман в началото"

Pinterest LinkedIn +

Рок звездата Дейвид Бауи (David Bowie) ще се превъплъти в гениалния сръбски физик Никола Тесла в следващия филм от режисьора на "Мементо" и "Батман в началото" Кристофър Нолан (Christopher Nolan) -"Prestige".

Освен него цяло съзвездие от актьори ще си разпредели ролите на съперничещи си илюзионисти от началото на миналия век в една история, разказана от романиста Кристофър Прийст (Christopher Priest) и адаптирана от Кристофър Нолан и брат му Джонатан. Сред тях са доказалите се в сътрудничеството си с режисьора Крисчън Бейл (Christian Bale) и Майкъл Кейн (Michael Caine), а също и Хю Джакман (Hugh Jackman).

Снимките за филма предстои да започнат веднага след Нова година, харчейки от 40-милионния бюджет, отпуснат от Disney и Warner Bros.

За 58-годишния Бауи ролята на великия изобретател Никола Тесла ще увеличи актива му от над 20, първата от които от далечната 1967 г. Последната му екранна поява беше във филма "Тайната на г-н Райс" от 2000 г., а сред останалите са такива в заглавия като "Човекът който падна на земята"(на снимката), "Баскиа", "Весела Коледа, г-н Лоурънс", "Лабиринт" и др.

Като актьор Бауи ще работи с Нолан за първи път, но името му вече е записано в кредитите към негов филм -  автор и изпълнител е на песента "Something In the Air" от саундтрака към култовия "Мементо".

Сподели.