Dark & Cyberpunk спектакъл с Perturbator & The Algorithm този петък

Pinterest LinkedIn +

В петък, на 18 октомври, в столичния клуб "Mixtape 5" френският дарк, синт уейв, индъстриъл експериментатор Джеймс Кент (Perturbator) ще направи шоу, което ще се състои за първи път в България.

Вдъхновен е от сайбърпънк културата и от филми като "Ghost in a Shell", "Running Man" и "Akira", Perturbator използва в продукциите си разнообразни софтуерни синтезатори, за да ни поднесе една особенa, тъмна атмосфера, която буквално ни "вкарва във филма" – с много 80-арски характер или такъв, който описва високотехнологично и недалечно бъдеще. Феновете на научната фантастика, на сериали като "Stranger Things" или "Altered Carbon" или хайпнатите вече по играта cyberpunk 2077 ще имат възможността да усетят атмосферата на впечатляващия лайв на Perturbator.

Освен синтезатори той използва и барабанист, както и огромно количество визуален и светлинен арсенал, чрез който интензифицира музиката до степен на "телепортирането" ни в някоя нощ на 80-те или в пък в недалечното бъдеще. На едно място ще се съберат метъли, електронни маниаци, сайбърпънк и стиймпънк фенове, манга любители, художници, геймъри, нърдове, пристрастени към научната фантастика, към сериалите и книгите и въобще хора със различни субкултурни "изкривявания".

На 18 октомври концертът ще бъде открит от още една френска експериментална формация – "The Algorithm", която използва метъл рифове, миксирани до математическа прецизност с електронни субжанрове като брейккор, синтуейв. Те са двама – барабанист и мултиинструменталист, който използва китари, синтезатори, компютри и всякакви костюмизирани музикални джаджи. 

Програмата за 18 октомври е:

19:30 – Отваряне на врати на клуб Mixtape 5

20:45 – THE ALGORITHM /Fr/

22:00 – PERTURBATOR /Fr/

23:30 – Oчакван край

Последните 150 билета все още могат да бъдат намерени в мрежата на www.bilet.bg, "The Wrong Bar" или в магазини "На тъмно". До 23:59 на 17 октомври билетите струват 35 лв. От полунощ на 18.10, както и на място ще са по 40 лв.

ВНИМАНИЕ: Шоуто, което предстои да изживеете, съдържа флаш и ярки светлинни ефекти (строб). Може да е опасно и неподходящо за хора, податливи на епилептични припадъци.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.