Група "Любе" планира три юбилейни концерта в България

Pinterest LinkedIn +

Най-популярната група от руската музикална сцена и – "Любе" ("Любэ") – ще взриви българската публика във Варна, Пловдив и София през декември. Повод за гостуването им у нас е 30-годишнината от създаването на групата. 

На юбилейните си концерти пред българската публика музикантите ще изпълнят както най-популярнети си песни "Комбат", "Солдат", "Там за туманами", "Песня о звёздах", "Позови меня тихо по имени", така и нови песни.

Група "Любе" е сред емблемите на руската култура по цял свят. Музиката ù хармонично комбинира елементи от рок, поп, руска фолклорна и военна музика. Тя се състои от 6 музиканти, а фронтменът Николай Растаргуев е и народен артист на Русия.

Юбилейни концерти на група

Създател на "Любе" е продуцентът и композитор Игор Матвиенко. През 1987-1988 г. той създава музиката за дебютните песни по стихове на руските поети Александър Шаганов и Михаил Андреев. През същата година като постоянен лидер на групата се изявява Николай Растаргуев и на него принадлежи идеята за името на групата, което е свързано с популярното в онези години младежко движение "либерци", чиито идеи са отразени в ранните творби на групата.

В началото на 1989 г. група "Любе" записва първите си песни – "Либерци" и "Батька Махно". Същата година започват първите им турнета заедно с "Коледни срещи" и Алла Пугачова. По неин съвет при изпълнение на песента "Горе вдясно" Расторгуев носи военна куртка, която се превръща в негова запазена марка през следващите години.

"Любе" има издадени 16 студийни албума и е изнасяла концерти по цял свят. През последните три десетилетия групата заема челни позиции в руските музикални класации с незабравимите си хитове, навяващи носталгия и способни да усмихнат и разплачат всеки слушател. Почитател на група "Любе" е и президентът на Русия Владимир Путин.

Ето и конкретните дати е места на провеждане на концертите:
5 декември – Варна ДКС
6 декември – Пловдив, зала "Сила"
7 декември – София, НДК, зала 1.

Билетите са в продажба в цялата страна в мрежата на "Ивентим", OMV, Office 1, Orange, Технополис.

Деца до 7 годишна възраст се допускат без билет и без право на отделно място. Организаторите учтиво молят родителите (придружителите) на такива деца да носят копие на акта им за раждане.
Сподели.