Дарън Аронофски филмира старозаветната история за Ной за $130 млн.

Pinterest LinkedIn +

Номинираният за Оскар Дарън Аронофски (Darren Aronofsky), чието име до преди година и рилийза на драмата Black Swan, се свързваше най-вече с лентите Pi, Requiem for a Dream и The Wrestler, започва продукцията на широкоекранна пълнометражна адаптация на своята собствена комиксова версия на старозаветното сказание за Ной и всемирния потоп.

42-годишният американски режисьор ще разполага с бюджет от $130 млн. - повече от всичките му досегашни продукции и точно десет пъти по-голям от инвестирания в реализацията на Black Swan, който включва и хонорара на отличената с Оскар за ролята си във филма Натали Портман (Natalie Portman).

С преработката на сценария, чието чернова е написана от Аронофски, се е заел Джон Лоугън (The Aviator, The Last Samurai, Bond 23, Hugo Cabret), а интерес към финансирането на проекта проявяват някои от най-големите филмови компании, в това число Paramount, Fox, CBS Films и Summit.

Режисьорът описва предстоящия филм като "мащабен фентъзи епос", чийто главен герой – Ной, е "мрачна, интересна и сложна личност, обзета от чувство за вина за това, че е единственият оцелял (след потопа, изпратен от всевишния). Той е първият човек, който засажда лозя, произвежда вино и се опива с него. Всичко това е описано в Библията – това е едно от първите неща, които той прави, достигайки до сушата."

Аронофски допълва, че според него историята за Ной е вечна, тъй като засяга най-значимата тема, касаеща всеки жител на планетата в момента – последствията от един подобен природен катаклизъм.

Сподели.