D_2 свирят траш-метъл на наградите на БГ Радио

Pinterest LinkedIn +

На бляскава церемония в Зала 1 на НДК, БГ Радио раздаде своите годишни награди.

Водещ на събитието, предавано директно по БНТ, бе Део, а със специално подготвени аранжименти, последователно на сцената се изявиха Нина Николина, Руши Видинлиев, Каффе, Ирина Флорин, Графа, ТЕ, Д-2, КарZма, Васил Найденов и Галя (Сатен).

Със спонтанно ставане на крака, публиката аплодира Иво Папазов, който получи специална награда на БГ Радио за изключителен принос за популяризирането на България! Наградата беше връчена лично от Милчо Левиев.

"...Не забравяйте, че има велики български музиканти и от друг жанр" - бяха финалните думи на кларинет номер едно в България, а вероятно и в света. Малко преди това, част от зрителите в залата реагираха негативно при появата на група Каффе, които се качиха на сцената за да изпълнят вариант на рок-химна "XX век" на Щурците. В отговор на подвиквания от публиката, водещият Део репликира с думите - "...Нека да се усещаме!"

Самият Део успя едновременно да бъде водещ, да получи награда за "БГ дебют" и да участва наживо в изпълнението на "Това сме ние", заедно с Д-2. Специално за това парче, музикантите излязоха на сцената зад стена-решетка, а по време на финалните акорди, аранжиментът им премина в откровен траш, придружен с потрошаване на стена от компютърни монитори и китари. Минути по-късно Д-2 получиха наградата за "БГ изпълнител наживо".

Поредни признания за работата си през изминалата 2004 г. получиха Остава и Графа, първите за "БГ песен на годината", а Графа за "БГ текст" и "БГ албум". След широко коментираното й участие на конкурса за Евровизия, Нина Николина получи награда за "Най-добра БГ изпълнителка". Алтернативната мъжка награда прибра Руши Видинлиев. Традиционната за БГ Радио награда за откритие на медията, получи група Awake, а Б.Т.Р. бяха обявени за българска група на годината.

Наградите на БГ Радио в основните категории се раздадоха на база предварително гласуване на фенове.


Наградените в различните категории:


БГ група за 2004 г. - Б.Т.Р.

Откритие на БГ Радио - Awake

БГ дебют - Део

Специална награда - Иво Папазов

БГ композитор - Миро Гечев

Най-добра БГ изпълнителка - Нина Николина

БГ изпълнител - Руши Видинлиев

БГ текст - "Ако има рай" Графа

БГ група наживо Д-2

БГ песен за 2004 г. - "Шоколад" Остава

БГ албум - "Ако има рай" Графа

БГ вдъхновител - Щурците
Сподели.