Класически хеви метъл от новия албум на Hammerfall

Pinterest LinkedIn +

Швеция отдавна не е просто държавата на ABBA, IKEA, Tetra Pak, Волво, Бьорн Борг, Пипи Дългото чорапче или Стенмарк... В Швеция от средата на 90-те например твори и една метъл група под името Hammerfall. И се оказва, че на практика именно те са най-отговорни за възраждането на така наречения „класически хеви метъл".

Преди излизането на техния първи албум през 1997-ма, тази популярна разновидност на стила всъщност бе позагубила позиции и много-много не се слушаше. В забрава си стояха дори големи групи, като Helloween и Manowar. Но Hammerfall върнаха интереса и класическият хеви метъл пак се издигна в комерсиално най-успешния стил и си е такъв и до днес.

Сега, осем години по-късно Hammerfall издадоха петият си албум - най-силният, най-вдъхновеният и най-добре организираният досега! С тях е и най-подходящият продуцент за тази операция Charlie Bauernfeind (Blind Guardian, Helloween).

Още първият сингъл "Blood Bound" демонстрира основните оръжия на групата - запомнящ се припев, директни атакуващи рифове, гръмотевични барабани, най-подходящият бас и разбира се - емблематичният глас на Joacim Cans.

Същото важи в пълна сила и за останалите девет парчета в "Chapter V: Unbent, Unbowed, Unbroken". И все пак албумът ще ви изненада със своето разнообразие, с прогресив елементи и класически елементи, симфонични влияния, акустични парчета изобщо всичко между полубалади и спийд метъл чудовища. Изобщо 5-тият Кръстоносен поход на Тамплиерите от Швеция се оказва напълно успешен.

"Chapter V: Unbent, Unbowed, Unbroken" влезе в германския чарт направо на впечатляващото #12. С това постижение надмина предшественика си "Crimson Thunder", който достигна #13.

Продажбите в другите Европейски страни са също така впечатляващи! "Chapter V: Unbent, Unbowed, Unbroken" влезе на #4 в Швеция, на #46 в Англия, на #36 в Австрия и на #39 в Швейцария.

"Chapter V: Unbent, Unbowed, Unbroken" излиза от Nuclear Blast, за България - от Wizard.

Формати:
"Chapter V: Unbent, Unbowed, Unbroken" (MC)
"Chapter V: Unbent, Unbowed, Unbroken" (digi)
"Chapter V: Unbent, Unbowed, Unbroken" (DVD audio) - в 5.1 dolby surround плюс клип, снимки и мейкинг"!

Траклист на албума:

01. Secrets
02. Blood Bound
03. Fury Of The Wild
04. Hammer Of Justice
05. Never, Ever
06. Born To Rule
07. The Templar Flame
08. Imperial
09. Take The Black
10. Knights Of The 21st Century

Състав:

Joacim Cans - вокал
Oscar Dronjak - китара
Stefan Elmgren - китара
Magnus Rosen - бас-китара
Anders Johansson - барабани

Материал: www.wizard.bg

Сподели.