Цветни сандвичи с прошуто, рукола и рикота

Google+ Pinterest LinkedIn +

Сандвичите са лесна, бърза и вкусна храна, която защита сетивата ни и може да бъде перфектна идея за обяд. Днес сготвихме цветни сандвичи с прошуто, рукола и рикота, поръсени щедро със свеж грах и зелен фасул.

За продуктите: Продуктите за тази рецепта не са много, но са разнообразни и всеки един от тях доставя на ястието доза неповторим вкус. Ние използвахме замразен грах и зелен фасул, но ако намерите пресни по пазарите, възползвайте се от свежестта им. 

Продукти (за 1 порция):

1 чабата с маслини 

100 грама зелен грах 

100 грама зелен фасул 

сирене рикота за намазване 

10 гр. масло 

1 скилидка чесън 

2 ленти прошуто

песто за декорация 

листа рукола 

сол на вкус 

Начин на приготвяне: 

Разрежете чабатата на две. Разтопете малко масло в тигана и добавете наситнения чесън, както и двете половинки от чабатата, обърнати надолу. Оставете така, за да може хлябът да попие маслото и чесъна и да се запече.

След това намажете с рикотата и поръсете със сол на вкус. Наредете свежия грах и зеления фасул, който сте бланширали съвсем за кратко. Прибавете и тънките ленти прошуто и листенцата рукола. Сервирайте в чиния, декорирана с ароматно песто. 

 

Прошуто Знаете ли, че: 

Прошутото, или "прошуто крудо" (сурово прошуто), както го наричат в Италия, е един от най-любимите месни деликатеси по целия свят. Освен "крудо" има и "прошуто кото", което е варено. Друга интересна подробност е, че прошутото се прави от свински бут от специална порода прасета. То се суши и се посолява, добавят му се подправки и е важна част от традиционния вкус на италианската храна. Комбинира се чудесно със салати, сандвичи, паста и дори пица. Сподели.