"Цветът на хамелеона" с бляскава премиера (Снимки)

Pinterest LinkedIn +

На 3 април 2013 г. в столичното кино Арена Младост се състоя галапремиерата на най-голямата българска кинопродукция за тази година - "Цветът на хамелеона".

По червения килим преминаха актьорите, водени от Ирена Милянкова, Руси Чанев, Христо Гърбов, Светлана Янчева и други.

Макар голямата звезда на филма Руши Видинлиев да бе възпрепятстван да присъства заради ангажименти в чужбина, колегите му бяха подкрепени от множество значими обществени личности като временния министър на културата Владимир Пенев, заместник-посланика на САЩ у нас Брайън Далтън, Георги Лозанов, Найо Тицин, Камен Воденичаров, Димитър Митовски, програмния директор на БНТ Севда Шишманова и др.

Момичета с бели ризи и червени пионерски връзки раздадоха на гостите специален сувенир от филма – червени захарни петолъчки. Близалките са точна реплика на онази, която героят на Руши Видинлиев консумира със задоволство, докато вербува нов агент за своето "частно" ДС.

Режисьорът-дебютант Емил Христов сподели с медиите вълнението си от огромното внимание към филма в България и по света, за което сам признава, че не е бил подготвен.

Христов останал поласкан и от поканата на заместник-посланика на САЩ у нас Брайън Далтън, който ще даде специална вечеря в чест на впечатляващия успех, който "Цветът на хамелеона" пожъна зад океана.

Това е първият български филм от 35 години насам, селектиран от световноизвестния нюйоркски Музей на съвременното изкуство – MoMA, а режисьорът беше включен в престижната селекция на списание Variety - Ten European Directors (10 европейски режисьори).

На 5 април лентата тръгва по екраните в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Велико Търново, Благоевград, Кюстендил, Ямбол, Севлиево, Ботевград, Пазарджик, Сливен, Добрич, Хасково и Търговище.

Сподели.