Емил Христов участва с "Цветът на хамелеона" в престижна класация на Variety

Pinterest LinkedIn +

Режисьорът на филма "Цветът на Хамелеона" Емил Христов е включен в престижната селекция на списание Variety – Ten European Directors to Watch (Десет европейски режисьори).

Десетте филма, избрани от критиците на списанието, ще бъдат представени на фестивала в Карлови Вари, a на режисьорите, които задължително присъстват, ще бъде отделено специално внимание от фестивала и медиите.

Събитието се осъществява със съдействието на European Film Promotion, на чийто сайт всяка година се публикува и пълен списък с участващите режисьори.

Програмата Ten European Directors to Watch съществува от 2001 година, като за първи път в престижната класация е включен и български режисьор.

Историята в "Цветът на хамелеона" е базирана на романа "Цинкограф" на Владислав Тодоров, автор и на "Дзифт", който също беше реализиран успешно на голям екран. Сюжетът проследява историята на Батко Стаменов, останал от малък сирак и вербуван като шпионин от полицията.

В актьорския състав на филма участват Руши Видинлиев, Ирена Милянкова, Руси Чанев, Деян Донков, Самуел Финци, Светлана Янчева, Касиел Ноа Ашер, Михаил Билалов, Михаил Мутафов, Христо Гърбов и други.


Сподели.