Cov-Box – електричество в кутия

Pinterest LinkedIn +

Както неведнъж сме казвали от тези страници, ако съвременните технологии имат една голяма слабост, то това е лакомията им за електричество. Всички джаджи, с които се обграждаме, са жадни за ток като крави на водопой и няма изглед скоро това положение да се подобри.

Всички си спомняме с умиление дните, когато батерията на един телефон издържаше по една седмица, но, уви, тези дни са зад нас. Сега трябва да сме постоянно нащрек, че всичко, което правим, може да източи енергията на смартфона ни и да ни остави "на сухо", така да се каже. Разбира се, и за това си има решение, с подходящите инструменти.

Както вече сме ви показвали, трудно можете да сбъркате с джаджа със слънчево захранване. В тази връзка ви представяме A-solar Yu Solar Charger AM115 (цена 99 лв.) – външна соларна батерия за мобилни телефони с капацитет 2000 mAh. Съвместима е с повечето съвременни мобилни устройства, стига да имате съответния кабел.

На външен вид Yu Solar Charger AM115 не е нищо особено – прилича на дъска за рязане на зеленчуци, но не ви препоръчваме да я ползвате в кухнята, ще ви бъде по-полезна за друго. Корпусът й е гумиран, за да защити батерията от влага, прах и замърсяване. С нейна помощ можете да заредите телефон за около 2-3 часа, но имайте предвид, че самата тя се запълва от слънцето за 8-10 часа. Ако не ви се занимава с това, можете да я заредите и от електрическата мрежа.

Ако обаче имате нужда да заредите повече от едно устройство, а не ви се чака по два-три часа за всяко, също имате решение. То се нарича iHave Cov-Box Desktop Charger (цена 199 лв.) и представлява външна батерия за смартфони и таблети с 3 USB изхода и впечатляващия капацитет от 24 000 mAh.

За разлика от друг подобен продукт, Cov-Box е с по-опростен дизайн – както подсказва името, това е кутия. Докато се зареждат, можете да държите устройствата в или върху нея и, общо взето, с това опциите ви се изчерпват. Интересното в случая е специалният магнитен смарт капак на кутията – той може да се огъва, за да служи като поставка за таблет, да речем, за да работите с него, докато се зарежда.

Cov-Box разполага с три USB изхода и съответно може да пълни до три джаджи едновременно. Кутията разполага с функция за интелигентно захранване: автоматично засича каква мощност използва устройството, което зареждате и отпуска най-подходящата и безопасна мощност (от 500 mAh до 2.1А) за него. В комплекта има microUSB кабели, но е съвместимо и с продуктите на Apple, ако имате съответната жица.

Купи A-solar Yu Solar Charger AM115 ТУК

Купи iHave Cov-Box Desktop Charger ТУК

Сподели.