Courtney Love ще ще изпълни ролята на порнозвездата Линда Лавлейс

Pinterest LinkedIn +

Певицата Къртни Лав (Courtney Love) ще изпълни ролята на порнозвездата Линда Лавлейс (Linda Lovelace), в новия биографичен филм "Лавлейс", посветен на актрисата. Линда стана култова фигура след участието си в скандалния филм от 1972 г. "Дълбокото гърло" ("Deep Throat"), съобщава ananova.com.

Показването му навремето е било забранено в 23 щата на САЩ, но това не му е попречило да събере приходи от около 600 милиона долара. Нюйоркската домакиня Линда Бореман (както е истинското й име) е твърдяла, че не е получила нито долар за участието си.

По-късно тя става активист на феминистки и анти-порнографски кампании. Линда Лавлейс умира през 2002 г. на 53 г., в автомобилна катастрофа.

Самата Къртни Лав (която тази година навършва 40 г.) започва кариерата си като стрийптизьорка и едва след това основата рок-групата Hole. През 1996 г. тя се снима в "Народът срещу Лари Флинт" (The People vs. Larry Flynt), като жената на видния едноименен американски порно-издател. Тогава ролята й беше много добре приета от публиката и от критиците.


Сподели.