Counter-Strike: Global Offensive с кросплатформен мултиплеър, нови игрови режими (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Само седмица, след като намекнаха, че работят по интегрирането на кросплатформен мултиплеър в предстоящия отборен шутър Counter-Strike: Global Offensive, с какъвто разполага тазгодишният хит на студиото - Portal 2, създателите на популярната поредица - Valve, обявиха официално, че тази опция действително ще бъде включена в играта още при рилийза й, планиран за първото тримесечие на 2012 година.

Global Offensive ще излезе едновременно за PC, Mac, Xbox Live Arcade и PlayStation Network със седем карти - пет класически de_ и два cs_ сценария, като Xbox 360 потребителите ще са единствените, които няма да могат да играят в мрежа с ползвателите на останалите платформи, а PS3 версията ще поддържа игра с клавиатура и мишка, както и с PlayStation Move.

Сред останалите нови подробности, обявени във връзка с геймплея на CS: GO, са наличието на два режима - Competitive и Casual.

Първият от тях ще напомня оригиналния CS, а вторият ще бъде предназначен най-вече за новите играчи, тъй като ходовете и таймерите на гранатите, които залагат, ще бъдат с увеличено времетраене, чатът и присъствието на зрители ще бъдат позволени, а покупката на оръжия и брони няма да е необходима.

Както може да се предположи, за да преминат към Competitive Mode, играчите ще трябва да си купят екипировка и въоръжение, а онлайн комуникацията и безучастното наблюдение на игрите няма да са достъпни, освен ако сървърът, на който се хостват, не е потребителски.

Valve възнамеряват да осигурят много сървъри с гарантиран контрол, които ще поддържат и ранкинг система, от която ще зависи подбора на играчи при сформирането на отбори в Competitive Mode. PC бета версията на Global Offensive ще стартира през октомври.


Сподели.