Първи детайли за Counter-Strike: Global Offensive

Pinterest LinkedIn +

В края на миналата седмица, от Valve потвърдиха с половин уста слуховете за разработката на нов мултиплеър шутър, носещ името Counter-Strike: Global Offensive. Малко преди официалния анонс, един от тестерите на играта - Крейг Левин, известен в геймърските среди с ника си Torbull, сподели впечатленията си за проекта.

Той твърди, че Counter-Strike: Global Offensive определено може да се нарече Counter-Strike 2. Играта е прицелена към професионалните киберспортисти, ще поддържа дедикейтит сървъри и система за създаване на срещи. Тя има за цел да се хареса и на кежуъл геймърите, които ще играят в специален режим.

Левин добавя, че обновените класически карти dust, dust2, inferno и nuke ще изглеждат в Global Offensive просто зашеметяващо. Това се отнася и за моделите на оръжията и персонажите. Анимацията също щяла да бъде на върховно ниво. Независимо от това, че се използва енджина Source, новото заглавие ще изглежда далеч по-добре от Counter-Strike 1.6 и общо взето визията няма да има много общо с Counter-Strike.

Играта ще включва всички класически видове оръжия, а също и нови пистолети, пушки и автомати. Споменават се decoy grenade (пресъздава шум от стрелба за привличане вниманието на противника) и коктейли Молотов. В момента Counter-Strike: Global Offensive се намира във фаза на пре-бета тестове, което може да означава, че същинските бета тестове ще започнат през есента.

Сподели.