Виж първи кадри от дългоочаквания sci-fi екшън "Игрите на глада"!

Pinterest LinkedIn +

Първите кадри от дългоочакваната свръхмащабна продукция на Lionsgate - "Игрите на глада" (The Hunger Games), вече са факт. Sci-fi екшън драмата е екранизация по първата част от популярната трилогия на Сюзън Колинс (Suzanne Collins), издадена в над 41 страни по света, и, логично, е сред най-очакваните заглавия на голям екран в началото на 2012 година.

В лентата, зад чиято реализация застава четирикратно номинираният за Оскар създател на хитовия сериал Pleasantville Гари Рос (Gary Ross), си партнират куп нашумели имена от света на киното като Дженифър Лоурънс (Jennifer Lawrence), Лиъм Хемсуърт (Liam Hemsworth), Уди Харелсън (Woody Harrelson), Доналд Съдърланд (Donald Sutherland), Джош Хътчерсън, Елизабет Банкс (Elizabeth Banks), Стенли Тучи (Stanley Tucci) и дори рок звездата Лени Кравиц (Lenny Kravitz).

Всички те се впускат в битка на живот и смърт в един изцяло нов свят и обществен ред в недалечното бъдеще. Историята се развива в развалините на някогашната Северна Америка, където ежегодно в новосформираната държава Панем, местното правителство принуждава всяка от 12-те области да изпрати по едно момче и момиче, които да се състезават в "Игрите на глада" като трибути.

Отчасти извратено зрелище, отчасти правителствена тактика за сплашване, това е събитие, предавано в национален ефир, в което всички участници се борят един с друг до смърт, докато накрая оцелее само един.

С оглед очаквания успех на филма, от Lionsgate предвиждат потенциална екранизация и на останалите два бестселъра от трилогията на Сюзън Колинс, но поне за момента ще ни се наложи да почакаме до 23 март, когато е премиерата на "Игрите на глада" по родните екрани. Въпреки че продукцията разполага с внушителния бюджет от 75 млн. долара, лентата няма да се разпространява в 3D формат, но това едва ли ще лиши феновете на жанра от очакваното удоволствие.

Сподели.