Игрите на глада (The Hunger Games)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2012, 142 мин. Режисьор: Гари Рос. Сценаристи: Сюзън Колинс, Гари Рос и Били Рей. С участието на: Дженифър Лорънс, Уди Харелсън, Лени Кравиц, Доналд Съдърланд, Уес Бентли, Елизабет Банкс, Стенли Тучи, Джош Хътчерсън, Лиъм Хемсуърт, Тоби Джоунс и др. Трилър, фантастика.

За филма:

"Игрите на глада" е екранизация по едноименния роман на Сюзън Колинс. Книгата е част от трилогия, която се радва изключителна популярност. Колинс, която дълго време е работила като сценарист на детски телевизионни предавания, участва и в създаването на сценария на филма. Лентата, по първия от бестселърите на американската писателка, е сред най-очакваните филмови премиери на годината.

Режисьор на "Игрите на глада" е Гари Рос (Seabiscuit), който също участва и в създаването на сценария. Главната роля е поверена на Дженифър Лорънс, която вероятно сте гледали в "Бобърът", в който партнираше на Мел Гибсън или в събралия множество отличия Winter's Bone.

"Игрите на глада" определено печели и от присъствието на имена като Доналд Съдърланд ("Казанова", "Гордост и предразсъдъци", "Студената планина"), очарователната Елизабет Банкс ("Хвани ме, ако можеш") и по-известния с музикалната си кариера Лени Кравиц в актьорския състав.

Историята:

Действието се развива в недалечното бъдеще, когато Съединените Американски Щати вече не съществуват, а на тяхно място се е появила малката държава Панем.

Всяка година по едно момче и едно момиче от дванайсетте окръга на Панем, са избирани чрез жребий, за да участват в смъртоносното телевизионно състезание, наричано "Игри на глада". Катнис Евърдийн (Дженифър Лорънс) доброволно заема мястото на сестра си, която е избрана да участва в Игрите.


Сподели.