Цонко Цонев: "Подготвяме тематични тържества за 1 юли"

Pinterest LinkedIn +

Кметът на Каварна Цонко Цонев подготвя нови изненади за българските музикални фенове. Сред тях са гостуването на групата Gamma Ray на 6 май в Каварна и организираното посрещане на слънцето на 1 юли, което ще бъде съпроводено от концерт на John Lawtan Band.

За Avtora.com г-н Цонев разкри подробности около организацията на концертите:

"Подготвяме тематични тържества за 1 юли, които ще се състоят на известната местност "Огънчето" в Камен бряг. Традиционното посрещане на слънцето в нощта срещу 1 юли тази година ще бъде съпроводено от концерт на групата на Джон Лоутън (John Lawton) - John Lawtan Band. Спряхме се на него, тъй като той всъщност е вторият фронтмен на Uriah Heep след починалия вече Дейвид Байрън (David Byron). Всички знаят, че Uriah Heep създадоха преди години "химна" на този празник - песента "July Morning".

Подобно на други световноизвестни изпълнители, които идват в България по моя покана, и John Lawtan Band вече са поместили на сайта си призив за освобождаване на българските медици, задържани в Либия. От българска страна към концерта на 1 юли ще се присъединят БТР".

Отново по покана на Цонко Цонев на 6 май в Каварна пристига немската метъл-банда Gamma Ray. Металистите ще свирят на една сцена с бившия вокалист на легендарната рок-група Deep Purple Глен Хюс (Glenn Hughes), който пристига на същата дата, за да стане почетен гражданин на морския град.
Сподели.