Cigaretta с официална промоция на албума "14 songS"

Pinterest LinkedIn +

На 16 декември 2003 г. в столичния клуб "О!Шипка" ще се проведе концерт с участието на софийските групи CIGARETTA и СЕПУКО 6. Събитието се явява
и официална промоция на дебютния студиен албум на Cigaretta. Изданието, носещо заглавието "14 songS", се издава и разпространява от Стейн Студио.CIGARETTA е основана в средата на 90-те години на отминалия век, без да се знае точната дата. След няколко дребни промени в състава, през 1998г. групата се оформя в триото, познато и до днес, а именно Владо Ковачев (вокал и китара), Климент Калев (бас) и Владимир Василев (ударни).

Дебютното музикално издание, носещо името CIGARETTA, е самопиратираното CD "14 Demos", съдържащо 14 демо-парчета, 11 от които създадени на живо за една нощ в Стейн Студио, а останалите са домашни демо-документации и един студиен запис от 1998 г. Първият официален албум на CIGARETTA, съпътстван от пилотния сингъл "Huh-Huh", излиза през декември 2003 г. Дискът, озаглавен "14 songS", ще види бял свят благодарение на Стейн Студио.

Членовете на групата са неспособни да опишат музикалния стил, в който се подвизават. В една публикация той бе определен като "понякога TOOL, друг път PLACEBO" (в-к "Литературен вестник") - дефиниция, върху която CIGARETTA все още разсъждават. Те предпочитат друга: "музика, която те кара да излезеш под дъжда и да се намокриш, след като току-що си изсъхнал" (сп. "Ритъм").

Единственият сигурен факт е, че CIGARETTA правят музика за барабани, бас, китара и глас. Музика, която прави CIGARETTA щастливи, а вероятно и
някой друг... Вероятно теб?

Инфо: Стейн Студио


Сподели.