Чуйте новата песен на Тино, който се готви и за първия си концерт

Pinterest LinkedIn +

Песента се казва „Допаминова утопия“ и е написана на два континента

Това е първата самостоятелна песен на Тино след успеха на последните му два дуета с Дара Екимова и Графа. Тя е написана на два континента, тъй като работата по нея започва преди участието му в "Сървайвър" в началото на изминаващата 2023 година. "Това беше последното нещо, което написах, преди да замина за Доминиканската република, и единствената песен, която ми беше в главата по време на изолацията там. Моят добър приятел и китарист в моята банда Николай Кърджиев ми беше изпратил запис на изсвирена от него китарна партия и след като го чух, веднага седнах, написах първата част от текста и направих началния аранжимент на песента", споделя Тино. Останалото "донаписва", когато е на острова на Отшелника, където няма на какво да пише и го прави "в главата си".

"Текстът до голяма степен се дължи на напредъка ми в житейски и ментален план, благодарение на работата ми с моя психолог, както и на връзката, в която съм в момента. Повлиян е от борбата с допаминовите зависимости, с които всички ние се борим в ежедневието си. Самият аз ежедневно изпадам в своята допаминова утопия, най-вече благодарение на социалните мрежи и постоянното присъствие на "екрана на забвение", както го наричам в песента", признава Тино. "Това е най-дълго работената песен за мен и като текст, и като аранжимент. Преминах през няколко аранжимента, докато не се стигна до работата ми с Искрен Тончев-Искрата, когото считам за продуцент и музикант от наистина високо ниво. Уверих се в това отново, особено след работата ни по песента "Недей да ме будиш", допълва артистът с изключително разпознаваем глас.

За видеото Тино избира да работи с режисьора Свилен Славов и оператора Виктор Добрев. Те са негови добри приятели от Варна, с които отново се събират след снимките на видеото към песента с Графа "Фиаско". "Обикновено се включвам в творческата работа по визуализацията на музиката ми, но в случая напълно се доверих на Свилен, знаейки, че ще сътвори нещо правилно. Свилен и Виктор са екип, който буквално прави магии", категоричен е Тино.

Снимките на "Допаминова утопия" протичат в рамките на три дни на различни места. За да визуализира идеята на Свилен за излизането от старата обвивка и да засегнат темите за психичното здраве, любовта и човешките зависимости, екипът решава да заснеме сцени в казино, кино салон, изоставен строеж, автоморга, езеро в гора и дори аквариум. "Добре че преминах през изпитанията в Сървайвър, за да бъда подготовен за снимките на този клип. Бях затворен в аквариум, бях в преобърната кола, бях в ледено езеро в гората и какво ли още не", разказва Тино.

Освен новата песен за изпълнителя има и още едно изключително важно събитие, което предстои съвсем скоро – първият му концерт на сцената на "Sofia Live Club". "На 10-ти ноември ще се случи нещо, за което мечтая отдавана! От дете най-голямото ми вдъхновение е да гледам хубави концерти на запис, преди дори да започна да ходя на живо. За мен най-великото нещо в музиката са концертите и те са главната причина да избера този път за себе си. Като добавим и фактите, че за пръв път ще бъда на сцената на най-култовия клуб за жива музика в България и най-вече, че този концерт ще бъде заснет в пълнометражен концертен филм, няма как да не се чувствам развълнуван... Определено усещам този момент като изключително важен - и за мен самия, и за публиката ми. От известно време не съм правил нещо "за първи път" в музиката и това е най-голямото вълнение, което изпитвам от доста време насам".

"Допаминова утопия" е първата песен, която Тино реализира с новия си продуцент "East Art". Тя ще бъде разпространявана от "Орфей мюзик". Билети за концерта на Тино на 10 ноември в "Sofia Live Club" можете да намерите в мрежата на Eventim.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.