Чуйте новия хит на Вида Пиронкова в изпълнение на Борис Илиев!

Pinterest LinkedIn +

Лиричните символи в текста на песента Вида Пиронкова посвещава на своя съпруг

Новата песен на Борис Илиев пристига точно навреме, за да настрои празничния декември в режим на фина романтика. Няма как да е различно, след като музиката и текстът на „Слънце ти, аз луна“ са създадени от романтичния композитор и поет Вида Пиронкова. Авторката признава, че дълбокият смисъл на текста, изпъстрен с нежна метафора и лирични символи, е посветен на нейния съпруг.

Тя неслучайно избира точно Борис Илиев, за да пресъздаде вокално емоцията. "Борис е един от най-елегантните артисти на музикалната сцена. Впечатлена съм от неговия талант, от джентълменството и естествена харизма, които излъчва, от естетиката, с която изпълва всяка своя песен от първия до последния ѝ тон“ - с възхищение коментира Пиронкова.

Сякаш за да потвърди думите ѝ, Борис Илиев продуцира стилния видеоклип към песента. „Слънце ти, аз луна“ пристига в музикалните платформи, опакована в минималистична арт визия, и грабва сърцата с въздействащо послание за силата на любовта.

За снимките избрахме локации в София, които са настина емблематични за влюбените. Та кой не се е разхождал ръка в ръка около езерото „Ариана“ или в Борисовата градина, или пък не е споделял посланието в част от текста: да бъдем две птици в една, слънце ти аз луна за любовта!– споделя изпълнителят.

За да пресъздаде визуалната емоция, Борис Илиев отново се доверява на "Ronin Cinema House", с които работи за трети път, а по аранжимента си сътрудничи с Иван Йорданов-Чери и Ивелин Атанасов.

Важен акцент в цялостната композиция на песента дава завладяващото соло на пиано. Темата е композирана от Вида Пиронкова като неразривна част от песента и изпълнена в „Слънце ти, аз луна“ от Ивелин Атанасов. Този „Шопенов почерк“, емблематичен за творчеството на Пиронкова, дава на произведенията ѝ класически дух, но новата песен има и други причини да се сложи в графа „специални“.

“Слънце ти, аз луна“ е част от един нестандартен проект на Пиронкова, наречен „Песен без край“, който е подкрепен преди години от КФ на "Музикаутор". До момента от него са реализирани три песни, а щастливата и най-романтична четвърта композиция Вида подарява точно на Борис Илиев. „Всички мои песни са с текстове по лично преживени истории, с внимателно подбрани, красиви думи, с отношение към изкуството. Затова и много внимателно избирам кой да ги изпълни. Прекланям се пред възможностите на гласа на Борис Илиев и му предвещавам страхотен успех. Тембърът му е божествен!“ – споделя авторката.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.