Чуйте новата песен на Браян Мей, вдъхновена от космоса - "Floating in Heaven"!

Pinterest LinkedIn +

Брайън Мей се вдъхнови от космическия телескоп Джеймс Уеб и обедини усилия с основателя на британската рок банда "10cc" Греъм Гулдман за най-новата си песен.

"Нищо в света на изследванията не е по-вълнуващо от това да отидеш на място, за което не знаеш нищо. Това, което може да открием, е безгранично", коментира Мей, който освен музикант, е и доктор по астрофизика.

Автор на новото им съвместно "Floating in Heaven" е Гулдман, а Мей участва с глас и китара.

James Webb Space Telescope (JWST) е най-мощният телескоп, изпращан някога в космоса. Той беше изстрелян миналата година, а тази седмица бяха изпрати изумителни кадри на малка част от Вселената, наречена SMACS 0723. На детайлните изображения се виждат светлинки от много различни галактики, които са сред най-старите във Вселената. Най-изумителното е, че според специалисти от НАСА снимките показват светлината на галактики, които са пътували милиарди години, преди да достигнат до обсега на телескопа. "Гледаме назад повече от 13 милиарда години" - заявява Бил Нелсън от Американската космическа агенция, цитиран от "Гардиън". Той добавя, че ще бъдат направени изображения, стигащи още по-далеч - до около 13,5 милиарда години, което е близо до предполагаемата начална точка на самата Вселена.

Излизането на песента "Floating in Heaven" съвсем целенасочено съвпадна със забележителния момент, в който човечеството се запозна с тези отдалечени космически селения.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.