Чуйте най-новото от "Whitesnake" – "Trouble Is Your Middle Name"

Pinterest LinkedIn +

"Whitesnake" никога не ни разочароват!", коментираха феновете под току-що споделената в мрежата най-нова песен на рок легендите, озаглавена "Trouble Is Your Middle Name".

Парчето е част от очаквания с нетърпение чисто нов албум на бандата "Flesh and Blood", а първият сингъл от него – "Shut Up and Kiss Me" – вече излезе през февруари.

"Flesh and Blood" ще бъде първият студиен албум на бандата от 2015 г. Тогава излезе техният "The Purple Album", включващ класически хитове на "Deep Purple" от времето, когато фронтмен на бандата беше Дейвид Ковърдейл (David Coverdale). "Лилавият албум" беше представен и в София с концерт през ноември същата година.

Ковърдейл признава, че работата по новия албум "Flesh and Blood" не е вървяла съвсем гладко. В интервю за рок радио в Атланта легендата споделя, че творческият процес е бил забавен от здравословен проблем, съобщава ultimateclassicrock.com. "Страдам от болки в колената от 10 години, дегенеративен артрит. Цели десет години се поддържам с лекарства и инжекции по време на турнета", казва Ковърдейл и признава, че най-после се е решил да се подложи на операция. "Ако не ми бяха сменили ставите и на двете колена, със сигурност сега щях да съм в инвалидна количка, а аз изобщо не се виждам така", казва той. 

Става ясно още, че по време на възстановяването си фронтменът на "Whitesnake" е написал много от песните за "Flesh and Blood", но след операцията имунната му система е била отслабнала толкова, че се е разболял и от грип, който е лекувал два месеца. 

"Работата по албума отново беше спряна, а след като отново се захванахме да довършим миксирането и бяхме свършили 85% от работата, техниката в студиото ми се скапа. Не бяхме сигурни дали не сме изгубили всичко, направено до момента".

Въпреки всички пречки Ковърдейл вярва, че няма да има причина албумът да не излезе тази година. Очаква се той да бъде на пазара на 10 май 2019 г. На 12 април "Whitesnake" тръгват на турне, което ще мине и през България. Бандата ще бъде хедлайнер на фестивала "Hills of Rock" в Пловдив.

Сподели.