Чуйте извинението на Тото по повод интервюто му с Тити Папазов

Pinterest LinkedIn +

Певецът и влогър Йонислав Йотов-Тото се извини публично на своите последователи в YouTube заради начина, по който е реагирал на скандален разказ на баскетболния треньор Тити Папазов преди четири месеца. Случаят нашумя след протестите във връзка с драмата от Стара Загора, при която кожата на младо момиче беше нарязана на много места с макетно ножче от насилник, който освен това е пребил момичето и е остригал косата му. 

Подобен случай споделя в разговора с Тото и Папазов: той разказва, че преди години е остригал косата на приятелката си заради изневяра. Възмущените на публиката идва поради това, че влогърът реагира със смях на бруталния разказ.

"Аз не знаех каква история той ще разкаже. Моят смях там е още по-обиден с оглед на ситуацията към днешна дата. Извинявам се и наистина, наистина се надявам, че няма да има повече жени в такава ситуация" - казва Тото във видеото.

Той споделя още, че сам е решил да изтрие клиповете в канала си в YouTube, а не защото са били докладвани. "Прецених, че щом обществото - и мен включително - ни е страх, че някой би решил, че това действие на Тити може да послужи като зелена светлина или нещо за одобрение, реших, че трябва да го премахна. Извинявам се, че не съм го преценил правилно навреме, когато се е случило", каза той.

Няколко часа преди това съпругата му Кристина Йотова обаче избухна с гневен коментар на случая. Ето какво написа тя в социалните мрежи: "Знаете ли какво ще ви кажа - обвинявайки, умишлено и целенасочено човек в нещо, което не е (в случая - че подкрепя насилието или е насилник), съсипвайки живота и кариерата му, вие не сте по-малки изроди от този, който наряза момичето. Правите същото с душата на човешко същество, което не го заслужава! Вие сте също толкова изроди! Запомнете го добре. Защото съм сигурна, че и тоя хубавец със "Свобода или смърт" пръв е скочил с нелепицата за Ботев и Левски, примерно, и веднага е плюл по Тото, защото е страшен патриот, ама ето че животът го поставя в ситуация и какво да видим - изрод. Ей така Господ и вас ще ви постави пред изпитание и ще разберете колко дребни душици сте, но аз вече го знам!".

Междувременно снимки на Тото от "СкандаУ" бяха свалени от сайта на "Пепси кола - България", чието рекламно лице е той. Вече не се появяват и видео реклами с негово участие.

Без да оправдаваме по никакъв начин непростимия гаф, не можем да не обърнем внимание на факта, че явно общественото мнение е стихия, която лесно може да бъде управлявана с определени (политически) цели. В тази връзка не можем да не припомним в пъти по-скандалното поведение на друго известно лице, което си позволи в национална медия да се шегува с теми като побой и дискриминация спрямо жени. Става въпрос за телевизионния водещ Николаос Цитиридис, който преди три години реши да забавлява публиката с измислени заглавия на книги, с които уж се е включил в последния "Базар на книгата" до НДК. Младежът явно се надяваше "да пръсне панаира" с "оригинални заглавия" като "Защо жените заслужават по-ниско заплащане", "Как да бием жена си, без да засягаме важни органи" и подобни идиотизми. Тогава се надигнаха гласове срещу това безумие, но без никакви последствия нито за комедианта, нито за медията, която излъчи безумния материал. В този смисъл не можем да не си зададем въпроса дали става дума за двоен аршин, за дебели връзки или за политически поръчки, които прозират зад последните събития?


Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.