Чуйте "Депутата Христо" - новата песен на рапъра депутат Ицо Хазарта!

Pinterest LinkedIn +

Рапърът Ицо Хазарта, който напоследък е по-известен като политик от "Продължаваме промяната", избухна с нова песен. Както изглежда, тя е вдъхновена от пребиваването му 47-ото Народно събрание.

Песента се казва "Депутата Христо" и, очаквано, текстът й не е лишен от обичайната доза хумор и самоирония. В началото се чува гласът на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, която изрича името на Христо Петров.

Ето и част от ироничната изповед на лирическия герой:

Сбъднах си мечтата да съм на заплата
и от време на време да гепя нещо от децата.
Санирам и малко скъпо асфалтирам.
Целуни ръката на попа в оня манастир,
целуни ръката и на великия везир.
Дай му два милиона
да ни проектира язовир
и да пазим етническия мир...

Хазарта не пропуска да захапе и някои от политическите си опоненти, без обаче да ги назовава директно. Така например лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов е наречен "абстинентния към руски газ" ("В парламента май съм бил надрусан аз - каза абстинентният към руски газ"). Към него певецът се обръща и с обещаните: "Копейка, обещавам другата година да не те тормозя".

Герои във видеото към песента са лицата на ГЕРБ Бойко Борисов и Десислава Атанасова, почетният председател на ДПС Ахмед Доган, Делян Пеевски, шоуменът и лидер на "Има такъв народ" Слави Трифoнов и заместникът му в партията Тошко Йорданов.

С новата песен на Ицо Хазарта очевидно се гордеят съпартийците му от "Продължаваме промяната". Тя беше споделена на официалния профил на партията във Фейсбук с не по-малко ироничния коментар "Изтекоха ни "опорките".

В началото на септември музикантът сподели с последователите си в социалната мрежа своите лични причини да продължи да се занимава с политика. "През осемте месеца в Парламента научих кои закони трябва да се променят и как, за да станат нещата за децата в домовете по-добри. Ще ги променим. Научих обаче и нещо много по-важно - тези деца нямат нужда от вафли, от износени дрехи или от съжаление. На тях им трябва социален и културен живот, и най-вече - малко внимание. Е, има един депутат, дето е готов да им го даде. И вместо да се превърнат в проститутки, крадци или убийци - те ще станат достойни хора. Така я разбирам аз процедурата по начина на водене" - написа той.


Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.