"Човекът, който уби Дон Кихот" ще бъде представен за първи път в България

Pinterest LinkedIn +

Новият филм на култовия режисьор Тери Гилиъм "Човекът, който уби Дон Кихот" ще бъде представен за първи път в България в рамките на фестивала "CineLibri" 2018. Официалната премиера ще се състои на 16 октомври в зала 1 на НДК.

"Човекът, който уби Дон Кихот" е създаден по мотиви от романа "Дон Кихот" на Мигел де Сервантес. Образите на Дон Кихот и Санчо Панса са поверени на Джонатан Прайс и Адам Драйвър, в останалите роли ще видим Стелан Скарсгард, Олга Куриленко, Серхи Лопес, Джорди Мола, Роси де Палма и др.

Няколко думи за сюжета: Циничен рекламист на име Тоби заминава за Испания. По време на снимки среща циганка, която му дава копие на някакъв странен филм. Тоби се отправя на път, но един възрастен испански обущар, който си въобразява, че е Дон Кихот, го обърква с оръженосеца Санчо Панса. За режисьора на реклами илюзията и реалността стават неразличими. По пътя от днешен Лондон към Ла Манча от 17 век, в хода на едно комично и все по-сюрреалистично приключение, Тоби е принуден да се изправи срещу трагичните последици от един филм, който е направил на младини.

"Човекът, който уби Дон Кихот" ще бъде излъчен у нас броени седмици след премиерата на филма на престижни фестивали като тези в Кан, Мелбърн и Карлови Вари. Преди прожекцията ще бъде обявен победителят в конкурсната програма на "CineLibri", който ще получи награда за най-добра екранизация.

Четвъртото издание на кино-литературния фестивал CineLibri ще се проведе от 10 до 24 октомври и ще предложи над 300 прожекции на 45 актуални кинопродукции. Тематичен фокус тази година е красотата на любовта във всичките ù форми и превъплъщения.

Сподели.

Относно автора

Мария Иванова е журналист с богат опит в бизнес и новинарски издания. Работила е последователно във вестник Монитор, списание b2b Magazine, Livenews.bg, Livebiz.bg и други медии. Съчетава работата в Avtora.com с позицията на главен редактор на образователния портал Uchi.bg. Пише още в Pixelmedia.bg и други издания. Обича да чете, да танцува, да спортува и да пътува.