Човек от стомана (Man of Steel)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, Канада, Великобритания, 2013, 148 мин. Режисьор: Зак Снайдър Сценаристи: Кристофър Нолан, Дейвид С. Гойер С участието на: Хенри Кавил, Ейми Адамс, Майкъл Шанън, Антие Трауе, Кевин Костнър, Даян Лейн, Лорънс Фишбърн, Ръсел Кроу и др. Екшън, фантастика

За филма:

Man of Steel е новата лента на Зак Снайдър, когото повечето от вас вероятно познават като режисьор на 300 с Джерард Бътлър. Лентата е интерпретация на добре познатата на феновете на комикси история за Супермен. Снайдър не за пръв път избира сюжет със супергерои - именно той режисира и Watchmen (Пазителите).

Зад сценария на Man of Steel стоят не по-малко впечатляващи имена - Дейвид С. Гойер (The Dark Knight Rises, Da Vinci's Demons) и трикратно номинирания за "Оскар" Кристофър Нолан (The Dark Knight, Inception).

Главната роля е поверена на Хенри Кавил, когото освен в нашумелия сериал The Tudors сме гледали и в кино заглавия като Immortals и The Cold Light of Day. Към актьорския състав на Man of Steel се присъединяват и очарователната Ейми Адамс (Junebug, Doubt, The Fighter, The Master), Ръсел Кроу (Gladiator,A Beautiful Mind, Les Misérables), Кевин Костнър (Dances with Wolves, The Untouchables, The Company Men), Даян Лейн (Unfaithful, The Perfect Storm) и Майкъл Шанън (Revolutionary Road).

Историята:

Още като момче Кларк Кент (Хенри Кавил) научава, че притежава свръхсили и всъщност идва от друга планета. Години по-късно той се посвещава изцяло на това да разбере откъде е дошъл и с каква цел е изпратен на Земята. Въпреки че не го знае, той е предопределен да спаси света от унищожение и да се превърне в символ на надежда за цялото човечество.

Сподели.