Children Of Bodom: На акъл сме 12-годишни!

Pinterest LinkedIn +

Children Of Bodom са от тези групи, които превзеха света с упоритост, постоянство и кораво свирене. Едва ли когато за пръв път хващат китарите през 1993 година, тези момчета от финландския град Еспоо са вярвали,че след години ще се издигнат до нивото на своите идоли, че даже и ще задминат някои от тях. Днес, със седем успешни албуми зад гърба си, концерти по цялата планета и милиони фенове, Children Of Bodom са една от най-големите екстремни метъл групи на сцената. За новия им студиен проект Relentless Reckless Forever, групарството и концерта в София на 19 април, разговаряхме с басиста на Children Of Bodom, Хенка (Henkka).

Митко Николов: Здравей Хенка, първият ви концерт у нас е на 19 април, какво си чувал за България?

Хенка: Бил съм на "Златни Пясъци", но съм сигурен, че истинската България и специално София са доста различни. Честно, наистина очаквам с нетърпение да дойдем!

.: Последният голям метъл концерт в София беше този на Metallica, Anthrax, Slayer и Megadeth в рамките на фестивала Sofia Rocks powered by Sonisphere Festival 2010. Можеш ли да кажеш по четири думи за всяка от тези велики банди в Голямата четворка?

Хенка: Metallica - най-голямата метъл банда днес. Slayer - най-голямата екстремна метъл банда. Megadeth - някога просвирих заради Дейв Мъстейн. Anthrax - Anthrax са супер готини..: Може ли една група да продължи да съществува след загубата на нейн основател, като например Slipknot и покойният Пол Грей?

Хенка: Зависи от взаимоотношенията в групата и кой пише песните. Ако някой е основател и не прави нищо друго в групата, вероятно може и без него.

.: Седемнадесет години са много време. Питат ли ви все още: Откъде произлиза името ви?

Хенка: Не. Слава Богу с това се приключи!

.: Вярно ли е че музикантите от Финландия свирят толкова добре, защото нямат какво друго да правят в лошото време?

Хенка: Не... Не знам, не мисля че ние финландците свирим по-добре от другите.

.: Новият ви седми албум излиза на 8 март. Можеш ли да ни дадеш твое лично кратко ревю на Relentless Reckless Forever?

Хенка: Ами, записахме го през лятото на 2010-та в Petrax Studios с продуцента Мат Хайд. По някакъв начин звучи супер нов и фреш, но има и едно наистина много готино олдскул чувство във него. Някаква стара Bodom-ска нотка, която ни липсваше напоследък. Най-вече зардаи мелодиите, вероятно.

Албумът Relentless Reckless Forever е бърз, бавен на места, мелодичен, трашърски, всичко едновременно. Девет песни, без песен с Bodom в заглавието. Има една малко по-бавна песен и две доста бързи....: В тийзъра на видеото към пилотния сингъл от албум - Was It Worth It?, виждаме доста добро каране на скейт. Впускате ли се в подобни авантюри с гравитацията?

Хенка: О, да! Ски, сноуборд, а отскоро и сърф! Аз лично скейтборд не съм карал никога. Преди да хване китарата обаче, и да започне кариера на музикант, Алекси беше голям скейтър. Знаете, китарата и скейтбордът никак не вървят ръка за ръка...

.: Все още ли сте "децата" на Bodom или вече сте по-скоро "порасналите" от Bodom?

Хенка: Разбира се, че сме деца. В главите си сме хлапета, на акъл го докарваме на 12-годишни, 19 максимум.

Сподели.