Чарли Шийн и диагнозата HIV: Как реагира светът на признанието му (Снимки и видео)

Pinterest LinkedIn +

На 17 ноември 2015 г. Чарли Шийн разкри пред света, че е носител на вируса на HIV. Актьорът призна, че се е уморил от слуховете в жълтите медии, много от които неверни, и това е довело до желанието му да признае истината.

Шийн е шокирал публиката многократно - с признания за алкохол, наркотици, проститутки и др. По всичко личи обаче, че този път е различен, за което говорят реакциите на медиите и хората в социалните мрежи.

Броени минути след интервюто по NBC колежката на комика Упи Голдбърг реши да пропусне обичайните си шеги и да постави сериозния въпрос за HIV в своето сутрешно шоу по ABC - The View.

"Ако си мислите, че на вас не може да ви се случи, значи се заблуждавате", коментира актрисата и допълни: "Сексът без предпазни средства те излага на опасност. Това е, което трябва да знаете. Ако правите секс без да вземете предпазни мерки, много неща могат да се случат…"

В своята изповед пред Мат Лауър Чарли Шийн сподели, че е платил милиони долари на "отчаяни шарлатани", които са искали да разгласят тайната му.

"Не мисля, че трябва да плаща на тези хора повече", насърчи актьора и Рейвън-Симон, също водеща на The View. 

В отговор на подкрепата, която получи от стотици хора по света, Чарли Шийн публикува отворено писмо, в което сподели, че отново е свободен.

 

 

 

"Важна новина: Всичко приключи днес. Отново си извоювах свободата."

Две от бившите половинки на купонджията - Брук Мюлер, от която Чарли има две деца, и порно актрисата Брий Олсън също коментираха случая, при което възникнаха и нови противоречия около чичо Чарли.

Членовете на бившето семейство на актьора са напълно здрави, сподели говорител на Мюлер за медиите. Олсън, от друга страна, избухна в шоуто на Хауърд Стърн, че не е подозирала за вируса. 

 

"Никога не ми е казвал нищо. Бях негово гадже, живеех с него. Бяхме заедно и правехме секс почти всеки ден в продължение на година."

Тя все пак допълва, че си е направила тест веднага след разкритието на Шийн и добрата новина е, че не е носител на вируса.

   

Голяма вълна от позитивни реакции и защита за Чарли Шийн дойде също и от социалните мрежи Facebook, Instagram и Twitter. 

Актрисата Хедър Локлиър, с която Чарли си партнира в Money Talks (Шум на пари) и Scary Movie (Страшен филм), беше една от първите, които коментираха новината в личния си профил.

My heart hurts. Prayers for Charlie and his family

A photo posted by Heather Locklear (@heatherlocklear) on Nov 16, 2015 at 4:21pm PST

Сред звездите, които подкрепиха Чарли, са още Lady Gaga, Пиърс Морган, Меджик Джонсън и др.

Тъжно, но факт е, че сред хилядите, коментирали признанието на Чарли Шийн, се изказаха и хора, които смятат, че актьорът заслужава вируса. Именно такива коментари обаче активизираха защитниците на звездата и започнаха дебат за сериозността на темата.

Безспорно любимият на всички чичо Чарли ще има какво да разказва на децата и внуците си след години. Неговите премеждия през 30-те и 40-те му години са легендарни и може да се изпишат книги за тях.

Според думите му обаче, всичко е приключило с изминалото интервю и за него започва нова част от живота му. По-спокойна. Дали това е вярно, само времето ще покаже.

Сподели.