Чалгата излезе на протеста! Бони, Емануела, Галин и още – скандираха от първа линия!

Pinterest LinkedIn +

Повторното затваряне на заведенията на закрито накара представителите на лекия жанр да се включат в масовите прояви, на които станахме свидетели през последните дни.

Към редиците на протестиращите срещу забраната на здравния министър се включиха Тони и Фики Стораро, Галин, Емануела, Бони, Теди Александрова и още знайни и незнайни чалга певци. Всички те бяха подкрепени и от хората от екипите им, защото затварянето на чалготеките обрича на глад не само певците, но и всички около тях.

Според думите на изпълнителя Галин, цитиран от „Хотнюз”, повторното заключване на всички дискотеки и ресторанти на закрито, обрича на мизерия над 150 хиляди души. Прехраната на тях и семействата им зависи пряко от работата на чалга певците. И когато певците замлъкнат, и кранчето пресъхва, недоволстват още от лекия жанр.

Четири месеца продължи забраната предния път. Дадоха се 2 седмици свобода и сега отново кепенците падат, роптае още Галин. Според думите му, щом моловете и градският транспорт работят, трябва и баровете да са отворени.

Роксана пък се обърна директно към здравния министър Ананиев. Тя го попита кой е точно той, че да решава кога децата й ще ядат.

Изпълнителите се обединяват около тезата, че излизането им на протеста няма ни най-малка политическа мотивация. Единственото, което целят е да не стоят у дома, чудейки се дали и кога ще могат да работят.

„Музиката не е вирус!”, скандираха те, излизайки на първите редици на гневната тълпа.

Сподели.