CD Projekt (The Witcher) разработват две AAA+ игри, едната е ново IP

Pinterest LinkedIn +

Създателите на хитовата фентъзи ролева поредица The Witcher, базирана на произведенията на Andrzej Sapkowski, обявиха, че работят по две AAA+ продукции с планирани дати на издаване през 2014-2015 г. Само едната от тях е ново IP (интелектуална собственост), което провокира спекулациите, че втората е The Witcher 3.

CD Projekt побързаха да уточнят, че The Witcher 2: Assassins of Kings ще излезе за Xbox 360 през първото тримесечие на 2012 г. – около девет месеца след рилийза на играта за PC. Със средноаритметичен рейтинг от 88/100 на базата на 76 критически рецензии и средна оценка 8.5 сред 2030 потребители (по данни на Metacritic), PC версията на Assassins of Kings е поставена на десето място в класацията на най-високо оценените игри, издадени през 2011 г., и е второто най-успешно заглавие в RPG жанра за текущата година от гледна точка на критиката (след The Elder Scrolls V: Skyrim).

Все още не е обявена дата за PS3 версията на The Witcher 2, но CD Projekt разкриват, че през 2012 г. ще издадат две "A" игри (най-ниското А ниво, след ААА и АА). Според теориите на конспирацията, това ще са Complete Edition на The Witcher 2, каквото последва рилийза на оригиналната The Witcher, и въпросната PS3 версия на The Witcher 2.

Студиото, основано от Marcin Iwiński и Michał Kiciński през 1994 г., има планиран рилийз и за 2013 г. – това ще е "AA" игра, най-веротяно експанжън на The Witcher 2.

Сподели.