Catherine Zeta-Jones между шпагата и печката

Pinterest LinkedIn +


Носителката на Oscar Катрин Зита-Джоунс/Дъглас (Catherine Zeta-Jones) ще се посвети известно време на кухнята и домашната атмосфера въобще. Но не за да се грижи за прехраната на семейството си, а по време на снимките за новия филм, в който й е отредена главната роля.

"Mostly Martha" ще представлява американски римейк на немския филм от 2001 г. "Bella Martha". Най-висока функция в проекта, финансиран от Warners и Village Roadshow, ще заеме Скот Хикс (Scott Hicks). Роденият в Уганда 52-годишен режисьор е най-добре познат от работата си по "Блясък" - биографична драма, посветена на австралийския пианист Дейвид Хелфгот (David Helfgott), която бе отличена със 7 номинации за наградите Oscar, от които 2 за Скот - за режисура и оригинален сценарий, и донесе на Джефри Ръш (Geoffrey Rush) статуетка за Главна мъжка роля. Също негови са лентите "Сърца в Атлантида" и "Кедри в снега".

В "Mostly Martha" той ще опита да улови промяната, която ще претърпи главната героиня Марта (в ролята Катрин Зита) от предприемчива готвачка, впуснала се в правене на кариера, до жена, натоварена със задълженията да се грижи като настойник за своята млада племенница. Преди да сложи престилката, обаче, г-жа Дъглас ще има повод отново да се накичи с бижута, тъй като през октомври е премиерата на "Легендата за Зоро" -  втората лента на Мартин Кембъл, посветена на загадъчния герой, в който тя отново партнира на Антонио Бандерас (Antonio Banderas). Преди да грабне шпагата Джоунс блесна в мултистар продукцията "Бандата на Оушън" (2004), а година преди това се сдоби с първата си академична награда за ролята си в американския мюзикъл "Чикаго".

Снимките на "Mostly Martha" стартират през януари, 2006 г.

Сподели.