Capcom обявиха Lost Planet spin-off игра на име EX Troopers

Pinterest LinkedIn +

Capcom обявиха, че подготвят за издаване нова екшън игра, явяваща се spin-off (сюжетно и идейно обвързана) на хитовия франчайз Lost Planet. Озаглавена EX Troopers, играта ще излезе за 3DS и PlayStation 3 най-напред в Япония още тази година, а кога ще се появи в Северна Америка и Европа, предстои да стане ясно.

Тя ще постави играчите в ролята на наемника Брен Търнър, транспортиран на E.D.N. III – планета с условия на живот, наподобяващи тези на Земята, която към момента на действието в сериите Lost Planet вече е почти напълно негодна за живот.

Освен да осъществява логистиката между три бази, Търнър ще трябва да се справя с акридите и снежните пирати, като по пътя си ще срещне TeeKee – снежен пират, способен да комуникира с акридите, и Gingira – компютърно контролиран VS пилот.

На този етап с тази информация се изчерпват обявените до момента детайли във връзка с EX Troopers, но още през юни почти всичко около нея ще излезе наяве, тъй като заглавието ще бъде представено в игрален вид на предстоящия Capcom Summer Jam в Токио.

Както стана ясно през април, третата главна част на поредицата – Lost Planet 3, ще излезе за PC, Xbox 360 и PlayStation 3 в началото на 2013 г.

Сподели.