Аарън Соркин ще адаптира официалната биография на Стив Джобс за Sony

Pinterest LinkedIn +

Докато филмът за Стив Джобс (Steve Jobs) с участието на Аштън Кътчър (Ashton Kutcher) вече се снима с пълна сила, от Sony обявяват интересни детайли около тяхната лента, посветена на създателя на Apple.

Филмът ще е по наскоро излязлата и на български официална биография на Джобс - "Стив Джобс" (Steve Jobs) от Уолтър Айзъксън. Интересното в случая е, че с адаптирането на книгата за големия екран ще се захване не кой да е, а спечелилият "Оскар" през 2010 г. – Аарън Соркин (Aaron Sorkin).

Последният успешно се справи със сценария за друг подобен филм – "Социалната мрежа" (The Social Network) на Дейвид Финчър (David Fincher), разказващ за създателя на Facebook - Марк Зукърбърг (Mark Zuckerberg). Макар да няма нищо потвърдено, за главната роля се спрягат имена като Джордж Клуни (George Clooney) и Ноа Уайли (Noah Wyle)

В момента Аарън Соркин работи по режисьорския си дебют, базиран на бестселъра на Андрю Йънг (Andrew Young) – "Политикът" (The Politician), разказващ за живота на сенатор Джон Едуардс. Освен това, телевизионният сериал The Newsroom, чийто създател е Соркин, вече има премиерна дата – 24 юни 2012 г. и ще се излъчи по HBO.

Сподели.