Call of Duty: Black Ops II

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Екшън от първо лице Година: 2012 Разработва: Treyarch Издава: Activision Платформа: РС | PS3 | Xbox 360

Каква е първата ви асоциация, когато чуете името Call of Duty? Екшън, разбира се! А вярвайте, поредното издание на франчайза го предлага в големи, ударни дози.

И ако вече си мислите: "Какво пък толкова – поредната Call of Duty игра", ще сгрешите жестоко. Защото за пръв път в историята си поредицата ще ви предложи не просто вълнуваща, напрегната фабула, а разклонен сюжет, в който изборите, които правите, ще ви отведат до няколко коренно различни развръзки.

В същото време Treyarch са избрали доста оригинален начин, за да ви поднесат всичко това, разклонявайки основната линия на повествованието между 70-те и 80-те години на миналия век и недалечното бъдеще – 2025 година.

Интересното тук е, че в двете успоредни (и в крайна сметка кръстосващи се в кулминационния момент) сюжетни линии главните герои са различни – в миналото ще влезете в ролята на протагониста от предната част – Алекс Менсън, а в по-ново време ще вилнеете като неговия син Дейвид.

Самата история пък се разказва основно от Франк Уудс – също добре познат персонаж, близък приятел и боен другар на Мейсън от първия Black Ops.

От мига, в който стартирате играта, тя ще ви завърти шеметно в истински водовъртеж от динамика, напрегнато действие и разбира се, много, много стрелба (жанрът се води шутър все пак).

От чисто визуална, артистична и режисьорска перспектива играта е шедьовър, при това от класа, която засрамва 90 на 100 от излезлите напоследък холивудски блокбъстъри, водещи се за "военен екшън".

За съжаление, освен по отношение на внушение и размах, Black Ops 2 прилича и по друго на високобюджетен филм – често ви поставя в ролята на пасивен зрител на ставащото, позволявайки ви минимум или нула участие в екшъна.

Да, факт - така наречените "скриптирани" (предварително режисирани) моменти са едва ли не запазена марка на франчайза, но все пак маааалко повече свобода в някои моменти сякаш би направила нещата една идея по-интересни и напрегнати.

Въпреки това Call of Duty: Black Ops 2 е изключително игрално преживяване, което буквално "ще ви отвее" – заглавие, което ще превъртите на един дъх.


Сподели.