Call Me Maybe на Карли Рей Джепсън е новият лидер в Hot 100

Pinterest LinkedIn +

След осем последователни седмици на върха на официалната класация за сингли на САЩ, Gotye отстъпи водещата позиция на Карли Рей Джепсън и нейния хит Call Me Maybe, който се записа на върха на канадския Hot 100 още през февруари, но срещна трудна за преодоляване конкуренция в лицето на Somebody That I Used to Know.

Изкачването на Call Me Maybe до първото място в чарта за сингли се дължи на едновременния прогрес в класациите Digital Songs, Radio Songs и On-Demand Songs, данните от които са определящи за подреждането в Hot 100.

С ръст в дигиталните продажби от 4% до 296 000 копия през изминалата седмица, Call премина границата от 3 млн. продадени копия. Парчето е No.1 в Digital Songs вече четири поредни седмици, докато настоящото издание на On-Demand Songs е първото, в което достига върха с 1.1. млн. пожелателни просвирвания.

Паралелно с доминацията си в Hot 100, Somebody That I Used to Know бе на първа позиция и в тази класация, а сега заема второ място. В Radio Songs обаче Gotye и Kimbra продължават да са на върха с 141 млн. импресии за една седмица.

Успявайки да покори Hot 100, Джепсън стана първата изпълнителка, регистрирала първия си сингъл под No.1 в класацията след Ke$ha, която постигна същото с TiK ToK в началото на 2010 г. Точно една година преди нея същото стори и Lady Gaga с дебютния си сингъл Just Dance.

Като се изключи появата сред първите десет на Кати Пери с втория сингъл от Teenage Dream: the Complete Confection - Wide Awake, и няколкото рокади с малка амплитуда, видът на челната десетка на Hot 100 е почти същият като този от предходното издание.

Payphone на Maroon 5 и Wiz Khalifa, We Are Young на fun. и Janelle Monae и What Makes You Beautiful на One Direction са сред останалите парчета от Топ 10.

Сподели.