Буги Барабата, Милена Славова, Кирил Маричков и много други на тазгодишния блус-рок фестивал "Цвете за Гошо"

Pinterest LinkedIn +

Станалият традиционен блус-рок фестивал "Цвете за Гошо", посветен на Георги Минчев, тази година ще се проведе на 4, 5 и 6 май в столичния Южен парк. Концертите ще се състоят в часовете между 16 и 22:30, съобщават организаторите от Столична община и фондация "Български рок".

За разлика от предишните години този път всяка банда, която ще се качи на сцената, ще има на разположение близо час, за да демонстрира уважението си към една от легендите в българската музика. По регламент участниците трябва да изпълнят една интерпретация на песен от репертоара на Георги Минчев, както и авторски пиеси и емблематични за блуса и рокендрола парчета по избор.

Хедлайнъри в различните вечери са "Бараби Блус Бенд" (4 май), последната банда на Георги Минчев "Стари муцуни" с Валди Тотев и специален гост Кирил Маричков зад микрофона (5 май) и сборна група, включваща Васко Кръпката в обща изява с Камен Кацата и Развигор Попов (6 май).

Освен тях участие във фестивала ще вземат "Каскадьори", "Уикеда", Вили Кавалджиев и "Блус Трафик", фронтменът на "Ахат" и "Аналгин" Звездомир Керемидчиев със сборна формация, както и много други изпълнители.

Милена Славова ще се появи със специално селектиран бенд, с който ще представи новото си авторско парче "74", а Монолит ще презентират за пръв път на живо мелодии от своя предстоящ  диск "Ваканция във Вегас".

С традиционния фестивал "Цвете за Гошо" ежегодно български музиканти отдават почит на Георги Минчев, добавил в историята на музиката хитове като "Какви времена", "Блажени години", "Бира, секс и рокендрол", "Почти полунощ", "Урок по рок", "Флирт със собствена жена", "Снегът на спомена", "Сребърни ята", "Бяла тишина", "Мързелив бирен ден", "Сам на бара", "История с китара" и много други. Георги Минчев почина на 18 февруари 2001 г.

Сподели.