"Broken Balkans": София - столица за един ден на балканския дръмендбейс

Pinterest LinkedIn +

По-малко от месец след силното първо издание на "Drum 'n' Jazz" с Future Prophecies и Стоян Янкулов квинтет дръмендбейс и електронните български фенове получават покана за ново концептуално парти - "Broken Balkans". Гости на събитието ще бъдат диджеи от Румъния, Македония и България.

Качествен саунд и новаторски изпълнения ще звучат над 10 часа наживо, поднесени от специалните гости Дарко Степич (Darko Stepic / D2, Firehouse Crew) от Македония, Drop.Dread от Румъния и диджеите на българската дръмендбейс формация, организатор на проявата, HMSU. Това са Acidtrip, Targy, Ogonek & Cooh, Mocks и Konspirator. Партито ще се състои на 26 ноември (събота) в Клуб Pulse от 23:00 ч.
 
Първият допир на Дарко Степич (на снимката) с електронната музика е в началото на 1995 г. - открива джънгъла и някои подобни стилове. През 1998 г. заедно с няколко свои колеги сформира промоутинг и диджей организацията Firehouse Crew. Водена от успешната комбинация от техно и неговия музикален стил, организацията провежда серия от партита под надслов “Drum and Bass Vs Techno”; “D2″е друга промоутърска организация, един от основателите на която е Степич.
 
До момента е бил резидент във водещите клубове и фестивали в Македония, като е заставал зад пулта заедно с Ed 209, DJ Midlow, DJ Empress, Roni Size & MC Tali, DJ Spice, Paul B, Raggamuffin Whiteman, JFB, DJ Storm. Дарко Степич е популярен още и в Швейцария, където е един от артистите на JR United Agency, в Унгария, Румъния, Хърватска, Босна и Херцеговина, Сърбия и Черна Гора. Той е първият и единствен македонски диджей, взел участие в Red Bull Music Academy.  В момента се изявява като радио диджей в единственото дръмендбейс радио шоу в македонския ефир. 
 
Зад псевдонима Drop.Dread стои 22-годишната Силвия от Букурещ, член на Darkeast Crew от Румъния. Тя започва заниманията си с дръмендбейс през лятото на 2004 г., но огромното количество музика, която намира през google и filesharing програмите, й позволява за кратко време да определи фокуса на своите сетове в посока hardbass, ragga-jungle и raggacore. Като резултат се оформя специфичната й музикална подборка, смесица от счупени ритми със забежки към тежките габа бийтове и breakcore теченията.
 
Drop.Dread се е изявявала на множество сцени, включително събитията E-W-C-South, Substil (организиран от Tralala и Darkeast в Румъния), в клубовете във Виена (Австрия), Кишинев (в Молдова), както и на тазгодишния летен дръм и бас фестивал над Мало Бучино, организиран от HMSU (София/България). Нарича българския underground свой втори дом.
Сподели.