Броени дни до FUNCITY+ във Варна

Pinterest LinkedIn +

Остават броени дни до началото на младежкиs фестивал FUNCITY+, който ще превърне пристанището на Варна в зона за забавления. Между 31 август и 3 септември 2017 във фестивалната зона ще се обособят няколко сцени и терени за танци, работилници, изкуство, спорт и игри. Очакват ви още оригами, калиграфия, роботика и, забележете, трудотерапия!

Специално за FUNCITY+ във Варна ще пристигнат и гости от чужбина, сред които едни от най-добрите танцьори и хореографи, както и диджей от Словения. Те ще представят своите умения и ще се погрижат за доброто настроение на посетителите. 

На музикалната сцена на фестивала ще се качат някои от най-обичаните български изпълнители като DRS, Нокаут, Миленита, Skiller, Pe4enkata и много други, а телевизионният рок формат "Голямото рок междучасие" ще проведе регионален кръг, на който ще потърси най-яката рок банда в Североизточна България.

Skiller

Във всички фестивални дни на сцената за танци ще е много горещо, тъй като в програмата ù са включени демонстрации и уроци по капоейра, модерни танци, pole dance, хип-хоп и брейк, popping и много други. За по-спортните натури ще бъдат предложени функционални тренировки, пилатес, йога, фитбол, степ аеробика, MTV dance, карате и уроци по самоотбрана.

Не пропускайте и турнира по стрийтбол, състезанията по скейт, блейд и лонгборд. А на 1 и 2 септември 2017 г. в цяла Варна ще се танцува с подвижна DJ бус платформа, на която желаещите ще могат да се возят по целия ù маршрут и да чуят сетовете на най-добрите български диджеи и на госта от Словения DJ DECONSTRUCTOR.

В програмата на фестивала са включени и работилници по оригами, калиграфия, роботика, трудотерапия, предприемачество, бижута и много други. Не са забравени и феновете на азиатската култура, за които са организирани аниме и косплей събития. Обособена е и специална Графити зона, в която ще бъдат демонстрирани съвсем нови графити и концепция за улично изкуство: петима артисти ще рисуват върху картонени кубове, които при пренареждане ще образуват различни изображение.

Funcity

Ефектът на 3D визията ще провокира публиката да участва в подреждането на готовите модули, а след фестивала тези инсталации ще бъдат пренесени в част от варненските училища, като по този начин ще се пренесе и фестивалният дух на FUNCITY+ и Младежката столица по-близо до варненските ученици.

Funcity

Уличен цирк, огнено шоу, магично шоу и много други забавления ще ви оставят без дъх и в петте дни на фестивала, затова ви каним да изпратим заедно лятото и да се забавляваме на FUNCITY+! Варна ви очаква!

Сподели.