Джон Лоутън продаде апартамента си в Каварна

Pinterest LinkedIn +

Легендата от "Юрая хийп" Джон Лоутън напусна Каварна.

"И Джон Лоутън напусна Каварна. Днес той си продаде апартамента и приключи с града ни", написа в личния си профил във "Фейсбук" бившият кмет на морския град Цонко Цонев.

В коментарите под това съобщение потребителите казват, че според тях решението на Лоутън е свързано с политиката на новия градоначалник Нина Ставрева. Тя е насочена срещу превръщането на Каварна в рок столицата на България, а самата кметица отменя концерти и фестивали, които в последните години се бяха превърнали в емблема на градчето.

Джон Лоутън е най-популярен у нас като изпълнител на парчето "July Morning". От 2004 г. той ежегодно изпълняваше песента призори на 1 юли в рамките на несъществуващия вече "Калиакра рок фест". При гостуванията си в България той изнесе и други концерти и обиколи различни други градове в страната.

В края на 2008 г. музикантът стана водещ в съвместния филм на телевизия СКАТ и Община Бургас, озаглавен "Джон Лоутън представя...", в който се разказва за миналото на Бургас и на други съседни селища, за традициите и обичаите в околността. През януари 2012 г. записа албум с "Диана експрес".

Междувременно Цонко Цонев не бездейства − той обикаля страната и представя книгата си "Кметълски истории", в която е описал интересни истории, случили се извън сцената, с някои от най-великите рок музиканти, идвали в Каварна. В непозната светлина са представени звезди като Рони Джеймс Дио, Глен Хюз, Алис Купър, Николай Расторгуев и много други.


Сподели.