Бритни Спиърс и Деми Ловато в журито на X Factor (US) Сезон 2

Pinterest LinkedIn +

Отличената с Grammy, шест MTV Video Music Awards, девет Billboard Music Awards и собствена звезда на Алеята на славата в Холивуд, американска поп звезда Бритни Спиърс и тийн идолът Деми Ловато (Barney & Friends, Camp Rock, Sonny with a Chance, Princess Protection Program) ще се присъединят към Л. А. Рейд и Саймън Кауъл в журито за предстоящия втори сезон на американския Х Factor.

Те ще заемат постовете на Пола Абдул и Никол Шерцингер, чиито договори не бяха подновени от Кауъл по ред съображения, като например "неадекватната" критика към участниците на бившата лийд вокалистка на Pussycat Dolls.

"Изключително съм доволен, че Бритни и Деми се присъединяват към нас", заявява 52-годишният британски предприемач, музикален и телевизионен продуцент и водещ.

"Бритни Спиърс е една от най-големите звезди в света, талантлива, харизматична и мисля, че тя много добре знае какво трябва да притежава един X Factor.

Деми, за крехката си възраст, има забележителна кариера в музикалната, телевизионна и филмова индустрия. За нас - колегите й, а и за самото предаване е много важно, че Деми говори на езика на по-младата ни публика. Новият сезон ще бъде много по-динамичен, защото планираме нови неща и изненади”, допълва Саймън Кауъл.

Първият сезон на американския X Factor, чийто най-сериозни конкуренти в този формат са American Idol и The Voice, се проведе между 21 септември и 22 декември 2001 г.

Той бе спечелен от 18-годишната тогава Мелани Амаро, чиято награда бе звукозаписен контракт със Syco Music и Epic Records на стойност $5 млн. 

Същата очаква победителя в предстоящия сезон, чиито кастинги ще стартират на 24 май и ще приключат на 9 юли.
Сподели.