Брет Ратнър пренася I Want My MTV на голям екран

Pinterest LinkedIn +

Нарушилият добрия тон американски филммейкър Брет Ратнър – първият избор на Американската филмова академия за продуцент на тазгодишната церемония по раздаването на наградите Оскар, чието хомофобско изказване през ноември 2011 г. доведе както до неговото оттегляне от продукцията, така и до това на Еди Мърфи, който бе поканен за водещ, ще продуцира широкоекранната адаптация на книгата I Want My MTV: The Uncensored Story of the Music Video Revolution.

Както подсказва заглавието й, тя е посветена на първите стъпки на MTV – най-голямата музикална телевизия в наши дни, започнала съществуването си преди 31 години като първия телевизионен канал, излъчващ само и единствено музикални видеоклипове (нещо, което отдавна се промени).

Автори на книгата, която направи своята премиера на книжния пазар в Северна Америка в края на октомври 2011 г., са Крейг Маркс и Роб Таненбаум, които са получили предложение от Sony Pictures да изпълнят епизодични роли във филма, влизайки в образите на Джордж Майкъл и Ендрю Риджли от Wham!

Започналата кариерата си в киното като актриса Джоди Ламбърт, чийто първи оригинален сценарий е залегнал в основата на предстоящия Welcome to People на Алекс Курцман с Оливия Уайлд и Елизабет Банкс, ще адаптира книгата, с чиято режисура най-вероятно ще се заеме самият Рантър.

Преди това обаче той ще заснеме Hercules: The Thracian Wars с Дуейн "Скалата" Джонсън, а още в края на месец март по екраните ще излезе най-новата му продукция – Mirror Mirror с Джулия Робърт, Лили Колинс и Арми Хамър по приказката за Снежанка от Братя Грим.

Сподели.