Огледалце, огледалце (Mirror Mirror)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2012, 106 мин. Режисьор: Тарсем Сингх. Сценаристи: Мелиса Уолък, Джейсън Келър и Марк Клайн. С участието на: Джулия Робъртс, Лили Колинс, Арми Хамър, Шон Бийн, Нейтън Лейн, Майкъл Лърнър и др. Фентъзи, комедия.

За филма:

"Огледалце, огледалце" е новаторски поглед върху една от любимите и най-често екранизирани приказки на Братя Грим - "Снежанка". Режисьор на лентата е индиецът Тарсем Сингх, който стана известен с научно-фантастичния трилър "Клетката" (The Cell) и особено с вдъхновения от древногръцката митология епичен блокбъстър "Войната на боговете" (Immortals).

Освен с изключително пищната и естетическа визия, "Огледалце, огледалце" впечатлява и с интригуващ актьорски състав. Ролята на злата кралица е поверена на носителката на Оскар Джулия Робъртс ("Яж, моли се и обичай", "Лари Краун"), а тази на Снежанка - на очарователната Лили Колинс, която познаваме и като дъщеря на поп легендата Фил Колинс ("Свещеник", "Отвлечен").

Колкото и нестандартна да е екранизацията на добре познатия ни сюжет, в нея очаквано присъстват всичките добре познати на публиката персонажи от приказката. Чаровният Арми Хамър, който помним от "Социалната мрежа" на Дейвин Финчър (скоро ще го видим и в "Джей Едгар" на Клинт Истууд) е в ролята на принца, а Шон Бийн ("Властелинът на пръстените", "Съкровището", "Игра на тронове") е кралят.

Историята:

Злата кралица (Джулия Робъртс) безскрупулно завзема властта в кралството. С класическата приказка обаче сме дотук, защото Снежанка (Лили Колинс) няма никакво намерение да чака да я спасят. С помощта на седемте джуджета, тя подготвя бунт, за да си върне принадлежащия й по право трон и да спечели чаровния принц.


Сподели.