Братът на Били Айлиш - Финиъс - представи дебютния си албум "Оптимист". Вижте клипа към песента "Love Is Pain"!

Pinterest LinkedIn +

Осемкратният носител на наградa "Грами", музикант, автор на песни и продуцент Финиъс (Finneas) пусна своя първи студиен албум "Оптимист" ("Optimist"), включващ тринадесет песни, написани изцяло от него.

В колекцията участват наскоро издадените парчета “The 90s”, “A Concert Six Months From Now”, трогателната и сърцераздирателна балада “What They’ll Say About Us” и още 10 нечувани досега заглавия. Преди дни се състоя и официалната премиера на парчето „Love Is Pain“, което излезе с музикален видеоклип, дело на режисьора Сам Бенет (Sam Bennett).

"Love Is Pain" е разказ за една истински сърцераздирателна любов. Исках да напиша песен, която да разкрива същността на една връзка. Колкото повече обичаш някого, толкова повече той има способността да ти причини болка" – споделя Финиъс.

"Оптимист" е плод на неуморни студийни сесии, в които той свири, пее, продуцира и записва. Творчеството му е чисто и искрено, като любовта на дете. Когато всички се прибраха по домовете си през 2020 г., изпълнителят се завърна у дома в Лос Анджелис, което му даде достатъчно време да събере всички свои емоции и да ги преобрази в музика.

"Като продуцент изпълнител никога не си давам достатъчно време да работя върху собствената си музика. В този случай няма кой да ми даде тласък, освен мен" - признава той.

Всяка песен в дебютната колекция на Финиъс носи своята история. Сингълът „A Concert Six Months From Now“, с който братът на знаменитата Били Айлиш представи албума, разказва за откровения му оптимизъм, че след 6 месеца той ще отиде на концерт с приятелката си. „През 2017 г. купих билети, за да заведа половинката си да види "The Fleet Foxes" в "Hollywood Bow"l. Изминаха шест месеца и си казах, че съм бил истински оптимист, щом съм вярвал, че след толкова време ще сме все още заедно. Случайно се оказах прав обаче".

Финиъс споделя, че единствената му надежда е там някъде да има поне един човек, който да се разпознае в историите му и да намери себе си в "Оптимист".

Траклист:
A Concert Six Months From Now
The Kids Are All Dying
Happy Now
Only A Lifetime
The 90s
Love Is Pain
Peaches Etude
Hurt Locker
Medieval
Someone Else’s Star
Around My Neck
What They’ll Say About Us
How It Ends

Фотокредит: Анимато Мюзик/Universal Music Group

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.