Били Айлиш ругае публично заради нов закон за абортите

Pinterest LinkedIn +

Американската певица и носителка на седем награди "Грами" Били Айлиш си позволи да ругае на публично място. Повод за гнева й стана нов закон на Тексас, забраняващ абортите след шестата седмица от бременността, съобщава "Pitchfork".

От сцената на Тексаския музикален фестивал "Austin City Limits 2021" Айлиш е заявила, че първоначално е искала да отмени участието си на събитието в знак на протест срещу закона. "Мислех да напусна шоуто, защото исках да накажа това ш****о място, че е позволило да се случи нещо такова. Но след това се сетих, че вие ​​сте ш******е жертви и заслужавате да получите всичко на този свят. И трябва да им кажем да млъкнат, мамка му" - е заявила изпълнителката от сцената, придружавайки неприличния си монолог със също толкова неприличен жест със среден пръст.

"Моето тяло си е моя ш****а работа" - обобщава 19-годишната звезда.

По-рано американската актриса Ума Търман също критикува забраната за аборти в Тексас. В есето си срещу новия закон тя призна, че е направила аборт на 15 години.

На 1 септември стана известно, че в американския щат Тексас е влязъл в сила закон, според който абортите след шестата седмица от бременността са забранени. Според правозащитни групи законът всъщност забранява абортите като цяло, тъй като 85-90 процента от жените обикновено правят аборт на по-късен етап от бременността.
Сподели.