Брандът на Евгения Попова става част от най-големите инвестиционни проекти в модната индустрия в Азия

Pinterest LinkedIn +

Брандът на Евгения Попова става част от големите инвестиционни проекти в модната индустрия в Азия. Селекцията от дизайнери в Европа, които взимат участие в проекта, се провежда близо 2 години, а тези, които ще имат възможност за съвместна работа с азиатски брандве, са около 30. Отбрани модни колекции ще се предлагат от физически магазини и от новосъздадената дигитална платформа YMYX.

Марката EVGENIA Popova е създадена през 2013 г., като първо се появява на лондонския пазар. Година по-късно Евгения мести бизнеса си в София. Дебютът ù е в Париж на шоуто Who`s next, където печели и първите си международни клиенти. Днес брандът представя своите колекции всеки сезон на парижката сцена през седмицата на модата.

За гаранция на доброто качество на облеклата се използват италиански и швейцарски материи, холандски дизайни и принтове, а самото производство се случва в ателието на Евгения в София.

През 2017 г. съвместно с Claudia Doms Евгения създава проекта OCCl, в който се налагат иновтивни методи като комбиниране на принт технологии с ръчна изработка. Той предлага на млади творци да работят с Евгения и екипа и да осъществяват съвместни идеи и да наблюдават спецификите в бранша. Новооткритите таланти ще имат възможността да развият креативността си в идеи, които да бъдат приложени в реални колекции. Целта на проекта OCCl е съвместно с млади творци да презентират своите колекции в Париж и Азия.
Сподели.